Steeds meer openstaande vacatures in de horeca, vergt creatieve oplossingen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Uit een landelijk onderzoek van Randstad blijkt dat er steeds meer openstaande vacatures bijkomen. En dat terwijl beurzen en congressen nog niet eens worden georganiseerd. Dit meldt het AD.

In de provincie is het aantal werkzoekenden in de horecabranche met bijna de helft afgenomen, terwijl in dezelfde periode de openstaande vacatures bijna verdubbelden. Veel mensen zijn in een andere branche gaan werken. Het vergt creatief denken om tot een oplossing te komen, aldus de regiodirecteur van de Randstad.

Creatieve oplossingen

Met de grote stroom Oekraïense vluchtelingen zou het een mogelijkheid zijn om de geïnteresseerden onder hen in te zetten in de horeca. In steden als Amsterdam is het over het algemeen geen probleem dat zij alleen Engels spreken, zegt de oprichter van horeca-uitzendbureau DOEN.

Andere oplossingen voor de heersende problematiek rondom het personeelstekort in de horecabranche zijn al eerder uitgelicht in het nieuws, zoals robotisering en het gebruik maken van QR-codes. Daarnaast zijn er initiatieven die worden georganiseerd in het kader van personeelstekort, zoals een baanborrel waarbij horecaondernemers potentiële werknemers kunnen ontmoeten. Ook zijn er veel werknemers die momenteel deeltijd werken, maar ervoor openstaan om fulltime te werken. 

Door: Nationale Horecagids