Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Robotisering als oplossing voor personeelstekort in horecabranche

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Met het personeelstekort moeten horecaondernemers dringend zoeken naar alternatieve oplossingen. Robotisering kan uitkomst bieden voor de problematiek. Dit meldt de Restaurantkrant.

De term robotisering wordt geassocieerd met eng, afstandelijk, ingewikkeld en onbetrouwbaar. Toch is het geen nieuw concept. Een koffiemachine die volledig automatisch is, is al een uitwerking van het concept. Tapsystemen die na een bepaalde hoeveelheid bier automatisch uitgaan en het glas niet verder vullen ook.

Robots in bediening

De robots die velen voor ogen hebben, nemen toe in de populariteit. Sushi San is een van de eerste Nederlandse zaken die ze in de bediening heeft. De eigenaar van het restaurant geeft aan dat het niet zo is dat de medewerkers worden vervangen door de robots. Zij dienen als ondersteuning en worden gebruikt om het eten naar de gasten te brengen en de vuile vaat op te halen. De medewerkers kunnen hierdoor de gasten extra service en aandacht bieden.

Taptafels

In de Bierfabriek zijn ze er al: taptafels. Vanaf zes personen kan er een tafel met een tapkraan worden gereserveerd. Als er moet worden afgerekend, wordt er per liter betaald. Op deze manier heeft de barman en de bediening minder werk. Wat ook mogelijk is, is dat er per getapt glas wordt betaald. Dit kan met een bankpas. Het is daarnaast een optie om de gasten andere dranken te laten tappen, zoals frisdrank.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.