Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Door Van onze klanten
7 min
Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

Daiquiri cocktails in Amsterdam Centrum

Voor een echte beach vibe bestel je natuurlijk een daiquiri! Deze welbekende cocktail vindt zijn origine in Cuba, waar het oorspronkelijk gemaakt werd door een glas gemalen ijs te voorzien van een theelepel suiker, wat limoensap en een flinke scheut rum. Pas later werd de daiquiri omgetoverd naar het drankje zoals we ‘m we nu kennen: in een shaker gemixt met geschaafd in plaats van gemalen ijs, en geserveerd met fruit.

In Amsterdam Centrum vind je daiquiri’s in overvloed, met variaties als aardbei en mango, en zelfs zonder alcohol!

Wellicht wereldwijd de bekendste cocktail: de mojito

Cocktails in Amsterdam Centrum zijn natuurlijk niet compleet zonder de mojito. Sodawater, rum, munt, limoen en suikersiroop vormen samen deze wereldberoemde cocktail, die al sinds 1930 op dezelfde wijze geserveerd wordt. Een tijdloze klassieker, dus! En naast de klassieke mojito kun je ook voor deze cocktail weer een aantal variaties vinden, waaronder de lekker zomerse strawberry mojito en de eveneens populaire raspberry mojito, maar bijvoorbeeld ook frozen mojitos en mojitos met andere dranken erin gemixt, zoals wodka, gin en limoncello. Voldoende varianten om mee af te wisselen als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat bestellen!

Koffielikeur cocktails in Amsterdam Centrum

Fan van koffielikeur? Ook dan zit je goed in onze hoofdstad, want koffielikeur cocktails zijn er in overvloed in Amsterdam Centrum! Bekende koffielikeurs zijn bijvoorbeeld Tia Maria, Kahlúa en Sheridan’s Double. Dit zijn dé sterren achter geliefde cocktails als een Espresso Martini, een White Russian of een Mudslide.

Espresso Martini cocktails in Amsterdam Centrum

De Espresso Martini is wellicht de bekendste van de net benoemde cocktails en bestaat uit wodka, espresso, suikerstroop en koffielikeur. Een sterk drankje dat door de espresso ook nog eens zorgt voor een oppepper. De perfecte manier om je gezellige avondje uit mee te starten, of om ‘m mee af te sluiten.

Of bestel een White Russian, een White Russian Light, een Black Russian, of de fancy Mudslide!

Een White Russian is gemaakt van koffielikeur, vodka en slagroom. Maar als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat drinken kun je mogelijk ook een light variant tegenkomen, waarin melk wordt gebruikt in plaats van slagroom en de vodka wordt verwisseld voor amaretto. 

En tot slot, de Mudslide: eigenlijk ook een variant op de White Russian, bestaande uit wodka, koffielikeur, slagroom en een flinke scheut Baileys. Met de chocolade schaafsels en de chocoladesaus waar ‘ie mee gedecoreerd wordt, ziet deze cocktail er uit als een feestje!