Een persoonlijke touch in de horeca

Door Van onze klanten
5 min
Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

Jouw zaak onvergetelijk maken

Iedereen kan een drankje serveren in een standaard glas. Maar als jij ervoor zorgt dat jouw glazen net dat beetje extra hebben, zoals jouw unieke logo of een tekst die perfect past bij de sfeer van jouw zaak, dan geef je je klanten iets speciaals. Zo'n persoonlijke touch zorgt ervoor dat mensen niet alleen terugkomen voor de lekkere drankjes, maar ook voor die unieke ervaring. Ze gaan het hebben over dat ene toffe café waar de glazen net zo memorabel zijn als de drankjes zelf.

Van jouw idee naar hun tafel

Misschien denk je nu: klinkt leuk, maar hoe begin ik daaraan? Nou, het is eigenlijk best eenvoudig. Je kiest een ontwerp dat past bij jouw stijl of sfeer. Dat kan van alles zijn: van je logo tot een leuke quote of tekening. Daarna zoek je iemand die dat ontwerp voor jou op glazen kan zetten. En voilà, voor je het weet serveer je jouw drankjes in glazen die echt van jou zijn.

Niet alleen voor glazen

Maar waarom zou je stoppen bij glazen? Ook mokken bedrukken kan een slimme zet zijn, vooral als je bekend staat om je koffie of thee. Stel je voor: mensen starten hun dag met jouw koffie in jouw mok. Dat is toch de beste gratis reclame die je je kunt wensen? En als klanten zo'n mok kunnen kopen om mee naar huis te nemen, dan denken ze elke ochtend weer even aan jouw zaak.

Kies slim

Als je dan toch besluit om te gaan voor bedrukte glazen of mokken, denk dan goed na over wat je precies wilt. Kies niet zomaar iets wat er leuk uitziet, maar denk aan kwaliteit en duurzaamheid. Je wilt niet dat jouw logo na een paar keer afwassen al vervaagt. En het ontwerp moet natuurlijk passen bij wat je wilt uitstralen. Ga voor iets wat tijdloos is en bij veel verschillende gelegenheden past, zo haal je het meeste uit je investering.

Dus, door die extra stap te zetten en je glazen en mokken te personaliseren, maak je van jouw horecazaak niet zomaar een plek waar mensen iets komen drinken. Je creëert een unieke ervaring die mensen bijblijft en waar ze voor terugkomen. En je geeft ze iets tastbaars mee dat hen aan jouw zaak doet denken. Zo bouw je niet alleen een klantenkring op, maar ook een groep fans die jouw zaak een warm hart toedraagt. Begin dus maar alvast met nadenken over jouw perfecte ontwerp!