De grootste dranktrends van 2024

Door Van onze klanten
6 min
Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

1. Tequila

Het doet de ronde in de drankenwereld dat tequila zal blijven groeien als dranktrend voor 2024. Het heeft een paar jaar lang een doorbraak gekend in 2022 en 2023... en we kunnen alleen maar zien dat deze trend aan kracht wint. En het is heel logisch. Tequila heeft de afgelopen tien jaar grote sprongen gemaakt in Nederland en is verantwoordelijk voor een van 's werelds meest geliefde feestcocktails, de Margarita. Na de sombere pandemie zijn mensen weer in de stemming om plezier te maken en tequila is de perfecte partner hiervoor in combinatie met de producten van Horeca Gemak

2. Aziatische smaken

De dranktrends van 2024 gaan verder met producten en smaken uit het Verre Oosten. We denken dat er een groot jaar gaat worden voor Aziatische smaken in zowel nieuwe productreleases als cocktails in Nederland. Het is eigenlijk logisch, de Nederlanders zijn meer dan voorstander van Aziatische smaken zoals gember, citroengras en kaffirlimoenblad. En dat is nog maar het topje van de ijsberg van het smaakaanbod uit het Verre Oosten. Dat, in combinatie met de opkomst van oosterse sterke dranken zoals Baiju, Sake en Mekhong en relatief onbekende maar zeer veelzijdige vruchten zoals Yuzu, is het slechts een kwestie van tijd voordat Aziatische smaken populair gaan worden in cocktails en drankjes in het algemeen. 

3. Spritz

Google Trends vertelt ons ook dat het aantal zoekopdrachten naar Spritz-cocktails sinds 2015 jaar na jaar is gegroeid… Vandaag de dag is Spritz al een behoorlijk dominante kracht nadat Aperol Spritz de afgelopen jaren de zomer wereldwijd heeft overgenomen. De bescheiden spritz-categorie zal echter blijven diversifiëren met nieuwe merken en smaakcombinaties die in bars en schappen in een winkel bij jou in de buurt terechtkomen en een dranktrend voor 2024 worden. De grondgedachte is simpel: de spritz is in veel opzichten het ideale drankje. Consumentengewoonten zijn zeker aan het veranderen om bewuster te worden van wat ze drinken, en een alternatief voor minder alcohol is dat idee dat het midden houdt tussen drankzucht en onthouding.

4. Theecocktails

Thee, met name gearomatiseerde thee, is een goudmijn voor het maken van cocktails die nog moet gebeuren. Met de toename van een aantal uitzonderlijke en ongelooflijk diverse gearomatiseerde theesoorten in de schappen in Nederland, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze infusies hun weg vinden naar cocktailmenu's. Gearomatiseerde thee heeft een grote smaak zonder de suikerpiek en gezien de teloorgang van harde seltzers denken we dat gearomatiseerde theecocktails een leemte kunnen opvullen voor caloriearme cocktails met een grote smaak.