Waarom werken in de horeca fantastisch is

Door Van onze klanten
5 min
Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

Horecawerk is fantastisch en aan iedereen aan te raden die van een beetje sfeer, geluid en mensen houdt. Van het eindeloos ontmoeten van nieuwe mensen en betaald worden om te feesten tot het doen van een workout tijdens werk; je hoeft niet eens meer naar de gym! Lees dit artikel en lees waarom je snel door de horeca vacatures moet scrollen!

Tijd om te netwerken

Of je nu achter de bar staat om allerlei drankjes in elkaar te bouwen, of langs de tafels aan het lopen bent met de glazen en borden, je staat constant in contact met andere mensen. Hierdoor bouw je een gigantisch netwerk op. Dat is niet alleen erg gunstig voor je eigen sociale vaardigheden, bovendien ontstaan er grote kansen uit de connecties die je opbouwt.

Betaald worden om te feesten

Even zonder dollen. Waar anders kun je betaald worden om midden in de evenementen te staan en deel uit te maken van de gezelligste feesten? Dat is alleen mogelijk in de horeca! Of je nu als zzp’er bij diverse evenementen staat, werkt in een hippe club of in een chille lounge bar, ben je hoe dan ook op de plek waar het gezellig is. Waarom zou je überhaupt werken op een kantoor als je ook simpelweg kunt werken te midden van alle actie?

Ontwikkel een killer body

Een ander groot voordeel aan horecawerk, wat het het meest fantastische soort werk maakt, is dat het een fysiek zware vorm van werk is. Je hebt momenten dat je erg uitgeput bent, maar over het algemeen wordt je er sterk van en krijg je er een beter uithoudingsvermogen van.

Fooi, fooi en nog eens fooi

Wie wil er nou niet wat extra cash bovenop hun loon ontvangen? Als je werkt in de horeca betekent dat dat je vaak kunt rekenen op extra cash bij je basisinkomen. Daardoor heb je ook nog een prikkel om extra hard te werken.

Heerlijke flexibiliteit

Naast alle eerder genoemde voordelen biedt een bijbaan in de horeca ook nog wat fijne flexibiliteit. De werkuren zijn vaak anders dan bij andere werkvormen, maar je hebt dan tenminste wel de flexibiliteit om je werkdagen naar jouw schema in te plannen!