Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Door Van onze klanten
7 min
Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

Denk in het belang van uw klanten én uw onderneming

U wilt gezien worden: niet alleen als mens, maar zeker ook als bedrijf. Daar heeft u uw eigen plan van aanpak voor, dat u zelfstandig of met advies van een expert heeft opgesteld. Zeker in een horecaonderneming gaat het om naamsbekendheid en uitstraling, en uiteraard hangen die twee met elkaar samen. Bij Wijnwinst weten ze hoe belangrijk uitstraling is. Maar niet iedereen onthoudt uw naam of logo even makkelijk. Met wijnglazen graveren drukt u uw wijndrinkers uw bedrijfsnaam letterlijk in de hand.

Herinneringen maken

Iedereen heeft het tegenwoordig over herinneringen maken. Dat doet u met uw partner, gezin, familie en vrienden. Maar ook zakelijk gezien is herinneringen maken belangrijk. We hebben het dan over volop genieten van gezelligheid en zakelijk succes. Stilstaan bij alles wat het leven zo mooi maakt. Maar ook over in de herinnering van uw gasten blijven. Met een gegraveerd wijnglas kunt u in de herinnering van gasten blijven. 

Glazen met of zonder opdruk?

Misschien vraagt uw zich af hoeveel zin het heeft om te kiezen voor gegraveerde wijnglazen. Stelt u zich het verschil eens voor. Een gast heeft een onbedrukt dus blanco glas in de hand, praat met andere gasten en beantwoordt tussendoor wat berichtjes op haar telefoon. Of ze doet datzelfde met een gegraveerd wijnglas in haar hand. Voelt u het verschil? Uw bedrijfsnaam wordt sneller genoemd, onthouden en doorgegeven! Bijna gratis reclame bij iedere slok. Want de graveerkosten vallen alleszins mee.

Schenk met mate

We weten allemaal dat te veel alcohol niet gezond is. Drink met mate is een goedbedoeld en goed advies. Anderzijds: het leven mag ook worden gevierd. En daar hoort een goed glas wijn bij. Maar een goed glas wil niet zeggen een vol glas. Te volle glazen zijn immers niet goed voor het rendement van uw bedrijf. Natuurlijk: uw klant is er blij mee. Die drinkt er vrolijk op los en zal tegen haar vriendinnen zeggen dat jullie zo royaal schenken. Maar reken eens uit wat er met uw omzet en dus uw rendement gebeurt als u niet vier of vijf glazen uit een wijnfles schenkt, maar zes? Ja, dat verschil is enorm. Mocht u zich afvragen wat het verband is met gegraveerde wijnglazen: uw naam of logo op het glas is tevens het maatstreepje. Subtiel, maar o zo handig voor uw personeel.

Niet alleen de klant is koning

De klant is koning: het is een waarheid als een koe. Maar u mag zelf ook koning zijn: het gaat immers om de rentabiliteit van uw onderneming. Met wijnglazen graveren kiest u voor een grotere naamsbekendheid, meer klanten én een hoger rendement per glas.