4 tips om als horecazaak de juiste drank in huis te halen

Door Fleur Zomer
6 min
In de horeca zal het hebben van de juiste selectie van dranken een aanzienlijke invloed hebben op je succes. Het gaat er niet alleen om de beste wijnen, bieren en gedistilleerde dranken te kiezen, maar ook om een breed aanbod te bieden dat aan de smaken en voorkeuren van je klanten voldoet. De volgende vier tips helpen je om de juiste dranken in huis te halen voor je horecazaak.

Online wijnadviseurs benutten

De eerste tip die we je mee willen geven om als horecazaak de juiste drank in huis te halen, is het benutten van online wijnadviseurs. Door middel van het internet is het namelijk eenvoudiger geworden om informatie op te zoeken over bepaalde onderwerpen, waaronder wijn. Er bestaan vele websites of aanbieders van wijnen waarbij er advies wordt gegeven over welke opties interessant zijn voor horecazaken. Hierdoor kun je sneller via een plek Bergovino de wijn in voorraad halen waar je gasten van zullen genieten.

Een ruim aanbod aanschaffen

Het is tevens essentieel om een ruim aanbod aan dranken in je horecazaak te hebben. Dit betekent niet alleen verschillende soorten wijnen, maar ook een verscheidenheid aan bier, sterke drank en alcoholvrije opties. Klanten waarderen de mogelijkheid om uit verschillende dranken te kunnen kiezen, afhankelijk van hun stemming, het seizoen of hun maaltijd. Overweeg om lokale brouwerijen en wijngaarden te ondersteunen door hun producten op te nemen in je aanbod. Vergeet ook niet om seizoensgebonden drankjes toe te voegen, zoals warme chocolademelk in de winter of verfrissende cocktails in de zomer.

Een sommelier inhuren

Het inhuren van een sommelier kan ook een waardevolle investering zijn voor je horecazaak. Een sommelier is een getrainde wijnspecialist die diepgaande kennis heeft over het combineren van wijn en eten. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de beste wijnen voor je menu en kunnen ook advies geven aan klanten over welke wijn het beste past bij hun gekozen maaltijd. Dit kan een extra laag van service en ervaring toevoegen aan je horecazaak, waardoor klanten een meer gedenkwaardige en bevredigende ervaring hebben.

Je prijzen bepalen

Het vaststellen van de prijzen voor je drankjes is een cruciale stap in het beheer van je horecazaak. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen het aanbieden van een concurrerende prijs en het waarborgen van winst. Overweeg factoren zoals de inkoopprijs, de kosten van de bediening en de marktprijs van vergelijkbare dranken in andere horecazaken. Het kan ook nuttig zijn om verschillende prijscategorieƫn te hebben, waarbij je zowel betaalbare opties voor de budget bewuste klant als premium drankjes voor degenen die bereid zijn om meer uit te geven, aanbiedt. Onthoud dat de juiste prijs uitzoeken bijdraagt aan de algehele klanttevredenheid en de financiƫle gezondheid van je horecazaak.