De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Door Peter Hesse
6 min

Barkruk of barstoel

Als u aan een barkruk denkt, denkt u waarschijnlijk meteen aan de houten barkruk in een bruin café, een variant zonder rugleuning. Tegenwoordig zien we echter steeds meer horeca barkrukken met een rugleuning en zouden we ze eigenlijk beter barstoel kunnen noemen. Het grootste voordeel van deze barkruk is dat uw rug meer steun krijgt tijdens het zitten, wat bijdraagt aan een hoger zitcomfort. Zeker wanneer u voor langere tijd op de barkruk zit, is een variant met rugleuning een stuk prettiger. Dat de barkrukken ook daadwerkelijk aan de bar worden geplaatst is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Steeds vaker zien we hoge eettafels in restaurants, bistro’s eetcafés of cocktailbars verschijnen.

Horeca barkrukken assortiment

Barkrukken staan prachtig aan hoge tafels of aan de bar van een restaurant. Er zijn veel verschillende soorten barkrukken verkrijgbaar. Eenvoudige barkrukken, luxe gestoffeerde barstoelen, houten bruin-café barkrukken of gestileerde exemplaren. Van caféstijl tot lounge, van klassiek Thonet tot trendy modern.

Keuze in materiaal, uitvoering en stoffering

Barkrukken kunnen in honderden verschillende kleuren, prints en materialen gestoffeerd worden. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw barkruk geheel naar uw wensen samen te stellen, zodat deze perfect past binnen het interieur en de toepassing die u voor ogen heeft.

Verstelbare barkrukken

In hoogte verstelbare barkrukken zijn praktisch en veelzijdig. Ze kunnen worden aangepast aan de hoogte van de bar of de tafel, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes in je horecazaak. Deze krukken zijn vaak voorzien van moderne designs en materialen, en ze bieden gasten de mogelijkheid om hun zithoogte aan te passen voor optimaal comfort.

Bij het kiezen van barkrukken voor je horecazaak is het belangrijk om rekening te houden met de algehele stijl en sfeer van je zaak, evenals het comfort van je gasten. Overweeg ook de duurzaamheid en onderhoudsvereisten van de gekozen barkrukken. Investeer in kwalitatieve barkrukken die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en gemakkelijk schoon te houden zijn.