Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Door Fleur Zomer
5 min
Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

Geen barista nodig

Allereerst kan het jou enorm veel schelen in de kosten en in personeel. In een horecagelegenheid kan het zijn dat je een barista nodig hebt om koffie te maken. Met een koffiemachine zoals Lattiz melkopschuimer is dat niet meer nodig. Gasten kunnen met gemak hun eigen koffie maken zonder enige hulp van een barista. Dit kan voor jouw bedrijf veel kosten schelen. Je hoeft namelijk geen barista in te huren om voor jouw gasten koffie te maken. Naast dat je geen barista nodig hebt in je horecagelegenheid, ontlast het je werknemers ook. Ze hoeven zich nu niet druk te maken over het koffie maken voor gasten.

Voor gasten ook ideaal

Daarnaast is het voor gasten ook ideaal om hun eigen koffie samen te stellen. Koffie is voor iedereen namelijk weer anders, de ene wil melk erin en de ander juist suiker of allebei. Daarom is het voor de gast heel fijn om hun eigen koffie te maken. Op die manier kunnen ze hun eigen koffie helemaal samenstellen op de manier hoe zij graag hun koffie willen drinken. Koffie die je zelf kunt zetten is ook een stuk gemakkelijker te bereiken. Je kunt zelf bepalen wanneer je koffie maakt en wanneer je koffie wilt drinken. Je bent niet afhankelijk van andere mensen en dat maakt het zo fijn voor de gast om een koffiemachine tot beschikking te hebben. Bij mensen is over het algemeen goede koffie echt een must. Het is dus belangrijk om daar als horeca rekening mee te houden. Zo houd je de gast tevreden en kunnen ze genieten van overheerlijke koffie.

Veel keuze

Een gast kan natuurlijk gemakkelijk zijn of haar favoriete koffie maken met een eigen koffiemachine. Bij een koffiemachine heb je altijd verschillende soorten koffie waaruit je kunt kiezen. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld gemakkelijk een cappuccino maken of een heerlijke latte macchiato. Op die manier is er voor iedereen wat wils en dat is voor jou en je horecagelegenheid alleen maar goed. Twijfel dus niet langer en schaf een koffiemachine aan die voor gasten gemakkelijk zelf te bedienen is.