Tips voor de lekkerste koffies met melk

Door Fleur Zomer
4 min
Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

Latte 

Als je een cappuccino al eens geprobeerd hebt, maar nog niet vond dat er genoeg melk in zat, dan is de latte koffie misschien wel wat voor jou. Je voegt namelijk een shotje espresso toe voor ongeveer één vierde van het glas, met daarna drie vierde gevuld met melk met natuurlijk een klein laagje melkschuim bovenop. Je kunt aan een latte ook nog siroop toevoegen zoals karamel of vanille om de koffie een net wat andere smaak mee te geven.

Flat white

De flat white, ook wel bekend als koffie verkeerd, is een koffie waarbij ook melk wordt toegevoegd. Aan deze koffie voeg je een dubbele shot espresso toe met gestoomde melk. Het is bij deze koffie niet de bedoeling dat je een laag melkschuim krijgt, of in ieder geval niet te dik.

Macchiato

Een koffie macchiato is weer anders dan de latte macchiato die je misschien wel eens voorbij hebt horen komen. De macchiato is namelijk een koffie waaraan een shotje espresso wordt toegevoegd, maar ook maar een klein scheutje melk met gestoomde melk erin. Hierdoor blijft de koffie nog steeds sterk, maar wel met een subtiel melk smaakje. Ook heb je minder koffie vergeleken met de rest van de koffies. Heb je koffiebonen nodig om jouw lekkere bakje macchiato te maken? Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk je koffiebonen bestellen in een online webshop.

Vrijwel iedereen kan ’s ochtends genieten van een bakje koffie, de ene met melk en de ander zonder. Er zijn veel variaties op koffie waaraan melk is toegevoegd. Zo heb je de welbekende cappuccino, een latte, een flat white en een macchiato.