Hoe kies je de juiste vriescel?

Door Fleur Zomer
5 min
Vriescellen zijn natuurlijk onmisbaar voor verschillende bedrijven, en vooral voor de horeca. Je wilt daarom een goede keuze maken. Het gaat namelijk om professionele apparatuur die je niet even snel bij de winkel koopt. Je kunt een vriescel kopen bij vinkoelenvriezen.nl, maar waar moet je dan allemaal aan denken voordat je overgaat op de aanschaf? Lees er hier meer over.

Wat ga je er mee doen?

Het is van groot belang voor jou om te weten wat je wilt doen met je vriescel. Wil je alleen al bevroren producten bewaren, wil je onbevroren producten invriezen, of misschien beide? Als je alleen wilt bewaren, heb je een kleinere vriesinstallatie nodig dan wanneer je verse, niet-bevroren producten wilt invriezen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel producten je maximaal per dag wilt invriezen en hoe snel ze op de gewenste temperatuur moeten zijn. Op basis daarvan kan berekend worden welke vriescapaciteit de vriesinstallatie moet hebben, zodat je de juiste vriesmotor en verdamper kunt kiezen.

Hoe vaak ga je deze gebruiken?

Daarnaast moet je kijken naar het gebruik van jouw vriescel. Gebruik je deze intensief, waarbij je vaak in en uit de vriescel gaat, of kom je slechts een enkele keer per dag in de vriescel? Het is essentieel om dit te weten, omdat je hiermee rekening moet houden om de benodigde vriescapaciteit van de installatie te bepalen.

Welke afmetingen heb je nodig?

Het is wellicht verstandig om in eerste instantie te bepalen hoeveel vriesruimte je werkelijk nodig hebt. Een vriescel die te klein is, maakt het lastig om gemakkelijk bij je producten te komen, terwijl een te grote vriescel onnodig veel energie verbruikt en een hogere aanschafprijs met zich meebrengt. Je moet vooral aandacht besteden aan de hoogte van de vriescel. Veel mensen hebben de neiging om een vriescel te kiezen die veel hoger is dan nodig is, terwijl de ruimte boven de 2,40 meter zelden benut wordt.

Waar ga je deze plaatsen?

Kies de locatie waar je je nieuwe vriescel wilt laten plaatsen. Let met name op de vloer, die redelijk vlak en het liefst één betonnen plaat moet zijn om ervoor te zorgen dat de vriescel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak, zoals bij een overkapping, moet waterdicht zijn, terwijl de wanden eventueel kunnen ontbreken. Als dat nodig is, is installatie onder een goed en overstekend afdak een perfecte optie. Dus, ben je momenteel op zoek naar een nieuwe vriescel? Houd dan rekening met deze zaken!