Alles over sushi restaurant Amsterdam

Door Sushi restaurant Shiso
5 min
Zelfs nu de corona besmettingen weer oplopen, zijn velen van plan om uit eten te gaan. Het zijn vooral jongeren die geen zin hebben om zelf in de keuken hun maaltijden te bereiden. Het is daarom een sterke aanrader om een sushi restaurant Amsterdam te bezoeken nu het nog kan. Sushi restaurants zijn uitstekende plaatsen om nieuwe smaken te ontdekken en om gezellig te dineren met cocktail. Suhsi is enorm populair onder de Nederlanders. De techniek vindt zijn oorsprong in Zuid-Oost Azië, waar men een manier ontdekte om vis langer goed te houden door het in rijst te rollen. Dit idee verspreidde zich al snel naar Japan, waar de sushi zoals wij deze nu kennen is ontstaan. Het geloof dat sushi van oorsprong uit Japan komt, is dus niet waar.  

Menukaart

Op de menukaarten van sushi restaurants Amsterdam zijn veel verschillende soorten gerechten te vinden. Er zit voor iedereen wel wat bij. Zowel vleesliefhebbers als vegetariërs en veganisten zullen niet voor teleurstellingen komen te staan. 

Het menu bestaat natuurlijk voornamelijk uit een uitgebreid assortiment aan sushi. Hierbij valt te denken aan sushi met avocado, krab, zalm en komkommer. Naast sushi zijn er ook salades en diverse soorten soepen te vinden voor de mensen die van een lichtere maaltijd houden. Ook voor frituurliefhebbers is er keuze genoeg. Denk maar aan loempia’s, inktvisringen, kaasloempia’s en gebakken banaan. Mocht er interesse zijn in een dessert, zit men ook zeker op de juiste plek. Bij de meeste sushi restaurants is er namelijk ijs in verscheidene smaken en crème brûlée te bestellen.

Sushi restaurant Amsterdam bezoeken

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het bezoeken van een sushi restaurant Amsterdam, is het nu nog maar de vraag welk restaurant zij moeten bezoeken. De historische stad zit namelijk boordevol sushi restaurants die ieder unieke gerechten te bieden hebben. Hieronder staan een aantal suggesties.

Shiso is een sushi restaurant gelegen aan het Rembrandtplein 47 dat zeer goed staat aangeschreven en een enorm gezellige sfeer kent. De gerechten worden op een authentieke manier bereid door ervaren chefs die de kneepjes van het vak goed kennen. En dat proef je. Er zijn in totaal meer dan 100 gerechten te vinden op het menu, van klassieke sushi tot desserts.

Een ander, zeer bekend sushi restaurant Amsterdam is Sapporro, gelegen aan de Scheldestraat 99-H. Dit is een Japans Teppanyaki en sushi restaurant waar ook veel verschillende gerechten te bestellen zijn. Hier vindt men veel vlees- en visgerechten, waaronder hertenfilet en de bekende Wagyu biefstuk. 

Naast de bovenstaande restaurants, is Sumo Amsterdam 3 zeker een goede optie. Er zijn in dit restaurant, naast de sushi en nagiri, ook gerechten van de grill te vinden. De gerechten worden bereid met het oog op duurzaamheid. Daarom wordt er gewerkt met duurzame producten van betrouwbare leveranciers.