Maaltijdbezorger Deliveroo wil weg uit Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. Het platform zegt dat het vindt dat het zelf niet groot genoeg is in het land om voldoende winst te maken en is daarom een proces gestart om te vertrekken. Dit begint deze maand, waarna de verwachting is dat het vertrek eind november rond is.

Deliveroo zegt in elf markten wereldwijd actief te zijn en de meeste omzet te behalen op plekken waar het de nummer 1 of 2 in de markt is. Uit Nederland haalt de bezorger maar 1 procent van zijn omzet. "Het bedrijf heeft vastgesteld dat het bereiken en behouden van een top marktpositie in Nederland een onevenredige investering vereist met een onzeker rendement op lange termijn", verklaart Deliveroo zijn keuze.

Geen lichtvaardige beslissing

"Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen", aldus operationeel directeur Eric French bij de bekendmaking. "We hebben met plezier gewerkt met duizenden restaurants in Nederland en willen consumenten bedanken die bij ons hebben besteld en hebben genoten van hun maaltijden. Tijdens het consultatieproces blijven we normaal opereren."

Door: ANP