Na komkommertijd breekt kruidnotentijd aan

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

GRONINGEN - Vele Nederlanders bewonderen nog dagelijks hun zongebruinde tronie van een welverdiende zomervakantie in Spanje.
Toegegeven, vergeleken met de weersomstandigheden in het populaire vakantieland kun je maar nauwelijks spreken van een zomer hier in Nederland, maar officieel duurt het nog twee weken voordat de herfst aanbreekt. Toch liggen de kruidnoten van de Spaanse goedheiligman alweer in de schappen. Lang niet iedereen is daarover te spreken, maar de makers van het kookboek: "Maak van de Noot een deugd", juichen de komst van de kruidnoot wel toe.

Auteurs Marije Sietsma en Karin Sitalsing bedachten recepten met kruidnoten als hoofdingrediënt. Naast hun eigen recepten hebben enkele bekende Nederlanders, waaronder schrijver Ronald Giphart en de excentrieke kok Pierre Wind, een bijdrage geleverd aan het kookboek.

In het boek staan behalve recepten voor zoete gerechten ook tips voor de bereiding van bijvoorbeeld pastasauzen en kruidnotenpaté. Het boek wordt dit weekend officieel gepresenteerd tijdens de Pepernoten party in de Puddingfabriek in Groningen en is voorlopig alleen verkrijgbaar via Bol.com en op de internetpagina van de makers.

© Nationale Horecagids