Film by the Sea krijgt eigen bier en burger

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
CANNES - Film by the Sea, dat jaarlijks in september in Vlissingen plaatsvindt, krijgt haar eigen unieke hamburger en bier. De twee lekkernijen worden speciaal voor het festival ontwikkeld. Dat maakte Film by the Sea donderdag bekend tijdens het festival van Cannes.

Chefkok Edwin Vinke tekende voor de speciale Zilt-burger, die alleen tijdens Film by the Sea verkrijgbaar zal zijn. Vinke is de chef-kok van sterrenrestaurant De Kromme Watergang in Sluis. Vinke gaat de koks van het CineCafé, het restaurant van het festival, een masterclass geven hoe zij de burger moeten bereiden.

De duurzame 'no waste-burger' is gemaakt van kabeljauwbuik en varkensnek. De burger wordt gepresenteerd op 7 juni, tijdens een presentatie van Film by the Sea. Ook krijgt het festival zijn eigen bier, van verrassend hoge gisting. Het publiek kan de burger en het bier proeven vanaf 9 september, de openingsavond van het festival.