Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Door ANP
1 min
Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

De 53-jarige Herman stond de afgelopen tien jaar zelf niet meer achter de potten en pannen. Hij deed dit toen voor het laatst in zijn sterrenrestaurant Oud Sluis. Het nieuwe restaurant bevindt zich op het Zuid in Antwerpen. Het etablissement heeft nog geen naam.

"Ik ben nu 53 en kijk anders naar het leven dan vroeger", aldus de kok. "Toen was het altijd maar knallen... Tot je denkt: wat doe ik mezelf toch aan?" Herman zegt ook meer tijd met zijn kinderen te willen doorbrengen: "Op een bepaald moment denk je toch: ga ik me nog in deze mate met alle problemen blijven bezighouden? Of wil ik juist minder bullshit in mijn leven?"