Eetpiraten misleiden eethuis met volle tassen

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
(DVHN) - Twee eetpiraten hebben een nieuwe truc bedacht om de maag te vullen en zonder betalen te verdwijnen. Eetcafé Time Out in de binnenstad van Groningen had de primeur.

De beide jongens, geschatte leeftijd tussen 18 en 20 jaar, kwamen de zaak in de Poelestraat binnen en droegen drie goed gevulde plastic draagtassen. Ze wekten de indruk dat ze flink gewinkeld hadden en dat een afsluitend dinertje voor twee er nog wel af kon.

Dessert
Het duo nestelde zich aan een tafeltje bij het raam en parkeerde de tassen naast de tafel. Na het voorgerecht en de hoofdmaaltijd was het tijd voor een sigaretje voor de deur van Time Out. "De beide heren lieten de tassen staan en gaven daarmee het personeel de indruk dat ze zeker zouden terugkeren om het bestelde dessert te nuttigen'', vertelt eigenaresse Mirjam Jager.

"Helaas, toen het personeel het dessert op tafel wilde zetten waren de jongeheren verdwenen. De verrassing en ergernis waren nog groter toen bleek dat de drie tassen gevuld waren met stukken kartonnen, proppen papier en lege doosjes. Van nul en generlei waarde.''

Waarschuwing
"We hebben vaker een eetpiraat in de zaak gehad, maar deze list is nieuw." Ze vertelt haar verhaal om collega's te waarschuwen voor het tweetal, dat mogelijk vaker op deze manier denkt toe te slaan. "We hebben redelijk heldere camerabeelden op een usb-stick gezet en aan de politie toegezegd.''

Het is de eerste keer dat de politie wordt geconfronteerd met een dergelijke aangifte. Flessentrekkerij is van alle tijd, maar meestal blijkt na het nuttigen van een diner dat de gast niet kan of wil betalen en volgt arrestatie ter plekke. Flessentrekkerij is een vorm van bedrog, waarbij iemand zich een dienst laat verlenen, wetende dat hij niet zal (kunnen) betalen.