Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Door Nationale Horecagids
3 min
Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe

Nino is samen met zijn opa Julius Pangkey bezig met het maken van een restaurantgids voor de provincie Drenthe, ‘Smaken van Drenthe’. Bouwer is met twee oude studiegenoten de gids aan het maken. Het wordt een gids voor de toonaangevende restaurants in de provincie. Met opa maakt hij de foto’s van de restaurants. Julius heeft ervaring met het schieten van kiekjes, dus besloten opa en kleinzoon om samen op pad te gaan.

Eigen kijk

Pangkey werkte jarenlang voor onder andere de Hoogeveensche Courant als fotograaf. Die passie heeft hij nog steeds en gaat daarom graag met zijn kleinzoon op pad. Bouwers noemt hem wel eigenwijs, maar Pangkey denkt daar zelf anders over. “Je moet de negatieve dingen positief maken. Daar fotograferen we voor”, aldus Pangkey.

Smaken van Groningen

Voorheen waren de opa en kleinzoon al druk bezig met de gids ‘Smaken van Groningen’. Daarvoor ging Pangkey in zijn eentje op pad om foto’s te maken. Bouwers sluit nu ook aan wanneer Pangkey op restaurantbezoek gaat.

Nino heeft altijd al een passie gehad voor eten. Het speelt een belangrijke rol in zijn leven en is altijd een onderdeel geweest in zijn familie. Voor hem staat eten voor gezelligheid.

In juli verschijnt de uitgave van de restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’.