Dit Italiaanse restaurant in Druten krijgt bijzonder keurmerk

Door Nationale Horecagids
2 min
In de buurt van Nijmegen en zin in écht Italiaans eten? Dan moet je volgens kenners naar restaurant RetroGusto van Angelo Sciacchitano in Druten gaan. Dit restaurant heeft namelijk het keurmerk Accademia Italiana della Cucina gekregen, meldt het AD.

In de wereld van Italiaans eten is dit hét keurmerk voor kwaliteit. Sciacchitano is dan ook erg trots op de onderscheiding. Hij geeft aan dat er jaarlijks twee of drie restaurants worden bezocht om te kijken of deze het keurmerk mag ontvangen.

Dit jaar stuurt de Accademia een groep kenners naar het restaurant van Sciacchitano. Daar hebben zij verschillende gerechten geproefd. De ondernemer zegt dat zij twee keer langs zijn gekomen. “Het zijn Italianen en mensen die verstand hebben van Italiaanse produceten en recepten”, aldus Sciacchitano. Volgens hem vielen zijn kookkunsten in de smaak bij de kenners.

Vijftig restaurants hebben keurmerk

Zo’n vijftig restaurants hebben het keurmerk ontvangen van de Accademia. La Rusticana in Arnhem was RestoGusto voor. De kok van het restaurant in Druten is niet alleen erg blij met de onderscheiding, maar hoopt ook dat het hem wat extra bekendheid oplevert. “We zitten niet in Amsterdam, maar in een klein dorp. Dat is vaak lastig”, zegt Sciacchitano.