Investeerder van Happy Italy wil zes locaties sluiten

Door Nationale Horecagids
2 min
Investeerder Waterland heeft aandelen in de restaurantketen Happy Italy. Die wil zes locaties van het pizzarestaurant sluiten. Het Financieel Dagblad heeft stukken ingezien waaruit naar voren zou zijn gekomen dat het bedrijf al anderhalf jaar aan het worstelen is. Waterland heeft driekwart van de aandelen in de Restaurant Company Europe, waar niet alleen Happy Italy maar ook keten Loetje onder valt. Dat meldt Out of Home Shops.

In het stuk stelt het Financieel Dagblad dat de restaurantketen in 2022 een operationeel verlies leed van meer dan zes miljoen euro. Dat terwijl er over de gehele linie in de horeca een omzetrecord is geboekt in die periode. De krant meldt dat het bedrijf alleen al in de eerste vier maanden van dit jaar een verlies van acht ton heeft geleden.

Oneens

De oprichter van Happy Italy en minderheidsaandeelhouder van RCE, Daniel de Blok, is het oneens met de oproep om de restaurants te sluiten. Volgens hem is ‘het schip al maanden zinkende’. De Blok geeft aan dat de mensen achter de keten enkel vanachter hun scherm ‘vage marketingdoelen’ proberen te halen, maar daardoor het contact met de gasten verliezen, dat ‘gewoon goed eten en drinken wil’. De ondernemer spreekt zijn teleurstelling uit. “Als het niet makkelijk kan, dan gaat de stekker eruit, ongeacht wat de waarde is. Maar horeca is niet makkelijk.”