Binnen een week haalt Restaurant De Klub drie ton op voor verhuizing naar centrum Utrecht

Door Nationale Horecagids
3 min
Het klinkt bijna te gek voor woorden, maar het is ze echt gelukt: Restaurant De Klub heeft met een crowdfundingsactie meer dan 3 ton opgehaald. Daarmee kunnen zij in de loop van het jaar verhuizen van de Europalaan naar het Vredenburg. Dat meldt DUIC.

Waar voorheen amusementshal Charleby stond, gaat dit jaar Restaurant De Klub verhuizen naar de locatie. Het pand is al meer dan 25 jaar niet meer in gebruik. De komst van De Klub betekent dat er nieuwe invulling gaat komen voor het pand in het centrum van Utrecht.

Momenteel staat De Klub nog aan de Europalaan. Naar eigen zeggen moesten zij snel op zoek naar een nieuwe locatie. Binnen korte tijd vonden zij de locatie aan het Vredenburg. “Deze parel kwam bizar snel op ons pad”, zeiden de eigenaar van De Klub toentertijd.

Crowdfunding

Lisa Meintjes en Jasper Kaan hebben samen De Klub opgericht. Zij begonnen vorige week met een crowdfunding om de verhuizing en verbouwing te kunnen financieren. Dat is ze gelukt: binnen een week was het doel van 300.000 euro binnengehaald, met dank aan ruim 200 investeerders. De uitbaters wisten dat zij een goede achterban hadden, maar ‘dat het zó snel zou gaan heeft ons steil achterover doen slaan’.

De komende maanden blijft het restaurant nog staan aan de Europalaan. In de loop van het jaar zal het pand aan het Vredenburg worden verbouwd en gebruikt als nieuwe locatie van het restaurant.