Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren

Door Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Na 15 jaar sluit sterrenrestaurant Le Restaurant in De Pijp de deuren
Het laatste diner is gekookt voor de gasten van sterrenzaak Le Restaurant in de Amsterdamse Pijp. De eigenaren Jan en Konstantin de Wit hebben een punt gezet achter hun carrière in het restaurant. Op hun website schrijven zij dat ze ‘toe zijn aan een nieuwe filosofie’. Er waren meerdere redenen waarom zij het restaurant sluiten, meldt Het Parool.

Het restaurant werd in 2008 opgestart in de Tweede Jan Steenstraat. Na acht jaar verhuisde Le Restaurant naar de Frans Halsstraat, waar het tot de dag van vandaag zit. Het restaurant kreeg in 2010 de felbegeerde Michelinster. De eigenaar van het restaurant, Jan De Wit, geeft aan dat het na vijftien jaar goed is en gaat op zoek naar iets anders. Hij stelt dat ze ‘gaan rondkijken’ en zich ‘gaan beraden’. Daarbij geeft hij aan dat hij graag kookte voor zijn gasten, maar ‘je kunt in dit vak ook andere dingen leren’. De restaurateur noemt het coachen van een restaurant in een vijfsterrenhotel met internationale gasten.


Meerdere redenen

Vanaf 1 juni zijn de deuren van het restaurant in De Pijp gesloten. Er waren meerdere redenen die hebben geleid tot de sluiting van het sterrenrestaurant. Zo stelt De Wit dat hij niet de jongste meer is, met 69 jaar. Ook het personeelstekort speelde een rol in de keuze. “Bovendien werd de Frans Halsstraat vanaf september opgebroken.” Volgens De Wit zorgde dat voor een onaangename sfeer in de buurt en stelt dat ‘de ziel van de wijk verdween’. Daar gaat hij misschien een brief over schrijven aan de gemeente.


De locatie van het restaurant is verkocht omdat een koper zich meldde. De naam van het restaurant blijft wel in bezit van De Wit. Die sluit niet uit dat er in de toekomst een nieuw Le Restaurant komt. Maar dan wel op een andere locatie, met een ander concept, stelt de restaurateur. 

 

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.