Nepklager stuurde tientallen Brabantse restaurants slechte recensie

Door Johanne Levinsky
2 min
Een serieklager die tientallen Brabantse restaurants slechte recensies stuurde in de hoop een compensatie te krijgen, is door de mand gevallen. Horecaondernemers hebben hem aangesproken op zijn gedrag. Volgens de man zijn de compensaties inmiddels terugbetaald. Dit meldt NOS.

De klager had in zijn recensies vaak eenzelfde soort aanpak: hij begon positief, maar eindigde met kritiek. Hij stuurde de berichten telkens vanaf hetzelfde e-mailadres en hoopt op compensatie in de vorm van tegoedbonnen of geld terug. En dat deden enkele restaurants dan ook.

Verschillende restaurants met dezelfde eigenaar

Uiteindelijk viel hij door de man toen hij een bijna identiek bericht naar twee verschillende restaurants met dezelfde eigenaar stuurde. In enkele gevallen ging het ook mis omdat de klacht een gerecht betrof dat niet op het menu stond.

Koninklijke Horeca Nederland wil dat de klachtenprocedure wordt verbeterd. “Horecaondernemers worden aangeraden om goed te controleren of een klacht klopt. Niet alleen mailcontact, maar bel ook met een gast.” Want recensies zijn blijkbaar niet altijd meer te vertrouwen.