Michelin voegt drie nieuwe restaurants toe aan de gids voor mei

Door Nationale Horecagids
5 min
Het hele jaar door gaan de inspecteurs van de Michelin Gids op zoek naar de beste restaurants. Natuurlijk geldt dat dus ook voor de maand mei. De inspecteurs delen graag de nieuwste ontdekkingen die zij hebben gedaan. Daarom voegt de restaurantgids voor deze maand drie nieuwe restaurants toe ‘die een bezoekje waard’ kunnen zijn. Dat meldt Michelin.

Om de verrassing erin te houden, vertelt Michelin niet wat voor onderscheiding de restaurants krijgen. Maar aan de hand van het menu, de prijzen en inrichting kan wel een schatting worden gemaakt wat de intentie is van de gids met deze restaurants.

Blumé in Groningen

Het hoge noorden krijgt er een nieuw restaurant bij op Michelinniveau. Het restaurant Blumé in de stad Groningen staat vanaf nu in de gids. Michelin schrijft: “Herkenbare smaken zijn de corebusiness van Blumé, maar dan ietwat anders dan u verwacht.” Ze prijzen het chocoladedessert met aardpeer en kardemon om de kruidige diepgang en aardse tonen.

Volgens de gids kan de chef van het restaurant, Henrice Dijks, door out of the box te denken spanning koppelen aan vakkundige bereidingen. Dat complimentje mag hij in zijn zak steken.

Goyvaerts in Eindhoven

We reizen af naar de lichtstad. Daar staat ook een nieuwe Michelinrestaurant: Goyvaerts. Het restaurant vestigt zich in Domusdala, een voormalige kerk in het hartje van Eindhoven ‘die zijn sereniteit heeft behouden’. Hier wordt volgens de Michelin Gids door de drie broers internationale creativiteit gemixt met Franse finesse en Japanse smaakmakers. “Met zoete sojasaus gelakte knolselderij sublimeren ze bijvoorbeeld door er een crème van knolselderij bij te serveren die versterkt is met een pittige kruidenmix, geassocieerd met een kruidige emulsie van een beurre blanc met salie en een vinaigrette van kervel.”

Rozewied in Kortgene

Rozewied is klaproos in het Zeeuws. En dat is het verhaal van de ondernemers, Ferdy en Noëmie. In een eeuwenoud pand doen zij alles met respect voor het gebouw en de omgeving. Hier wordt klassiek gecombineerd met de moderne tijd. “Denk aan de associatie van lam en look, maar dan met de lichtheid en de speelsheid die gasten vandaag verwachten.” De gids prijst het restaurant om de ballotine met vulling van kip en geraffineerde kippenvelouté.