Door personeelstekort gaat budgetrestaurant in Apeldoorn op de fles

Door Nationale Horecagids
5 min
Er waren geen problemen met de bezoekersaantallen in het restaurant. Ze waren dan ook graag doorgegaan met de werkzaamheden, laten de eigenaren weten. Toch moet het restaurant aan de Marktstraat in Apeldoorn sluiten. Ze kunnen de drukte niet aan met het personeel dat zij hebben. En nieuwe werknemers vinden blijkt een onmogelijk opgave. Daarom sluit het restaurant en komen er woningen in de plaats ervan. Dat meldt de Stentor.

Het was altijd volle bak bij het restaurant. Bedrijfsuitjes en natuurlijk restaurantbezoekjes waren populair in het restaurant. Omdat zij voor een lage prijs ‘lekker en veel’ eten serveren was het ook een belangrijke uitvalsbasis voor familiefeesten.

Eerst begon het restaurant onder de naam Donatello’s, waar Italiaanse gerechten werden geserveerd. Toen de huidige eigenaren Saffet Canel en Mehmet Çig het restaurant overnamen werd het Mediterrance: gerechten uit meerdere landen. Dat was in oktober 2003, weet de eigenaar te vertellen.

Twintig jaar later slaat het noodlot toe voor de ondernemers. Het doek valt door een combinatie van meerdere redenen. Het pand is oud, waardoor de energiekosten erg hoog liggen. Daarnaast vragen de verschillende ruimtes veel onderhoud.

Lockdowns

Het was voornamelijk de coronapandemie die roet in het eten bij Mediterrance gooide. Het restaurant kon tussen de lockdowns door kort open, maar na de laatste restaurantsluitingen was het niet meer gelukt om volledig verder te gaan zoals zij voor de pandemie deden. De voornaamste reden die de eigenaren noemen is het tekort aan personeel.

Woonruimtes

Nu moet het restaurant dus haar deuren sluiten. De toekomst van het pand: woningen. De eigenaren horen veel over het huizentekort. Zo ontstond het idee om het pand om te bouwen naar woonruimtes. Er komen acht studio’s.

Deze woonruimtes komen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw. De begane grond wordt gereserveerd voor het andere restaurant van Canel en Çig: Pide & Grill. Het restaurant heeft een volledig Turkse kaart.

Lastige keuze

Het duo verzekert dat het een moeilijke beslissing was om het restaurant te sluiten. Ze hebben er lang over getwijfeld maar moeten toch de keuze maken. Ze zijn blij dat Pide & Grill door kan gaan. Toch stellen de ondernemers dat ze het restaurant open hadden gehouden als ze niet dicht hoefden te gaan. Wel zeggen ze dat ze één ding niet gaan missen: het eten steeds naar boven brengen.