Rotterdams sterrenrestaurant moet weken dicht door lekkage in pand

Door Nationale Horecagids
2 min
Mensen die in mei een tafeltje hebben geboekt bij Restaurant Fred aan de Boompjes in Rotterdam moeten iets langer wachten met dineren. Het restaurant dat kort geleden verhuisde naar een nieuwe locatie heeft te maken met lekkage in het nieuwe pand. De eigenaar en chef-kok Fred Mustert en zijn vrouw Mirjam hopen dat ze snel weer kunnen koken voor hun gasten, meldt het AD.

Op Instagram meldde het restaurant dat zij op 4 mei achter de schade zijn gekomen. Toen druppelde er ineens water uit het plafond. Na een kijkje te hebben genomen constateerde het horecaduo dat er een lek in het akoestisch plafond zit en dat de gipsplaten al volledig met water waren volgezogen.

Nieuwe locatie

Sinds januari zit het restaurant op de begane grond van de Terraced Tower in Rotterdam. Aangezien er veel appartementen in het gebouw zitten, was het nog een klus om de oorzaak van de lekkage te vinden. Die bleek uiteindelijk in een badkamer van een bewoner te zitten.

Inmiddels wordt er hard gewerkt om het restaurant weer klaar te maken voor service. Het kan nog wel even duren volgens Mirjam. Er moeten nieuwe gipsplaten komen en daarna moet het hele plafond opnieuw gespoten worden. Dat neemt wat tijd in beslag, ‘maar we zijn met man en macht aan alle kanten bezig om weer open te gaan’, stelt Mirjam. Ze verwacht dat ze vanaf 7 juni weer open kunnen gaan.