Na het klokje rond te werken kan Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht weer open

Door Nationale Horecagids
4 min
Het kostte flinke inspanning, maar dan heb je ook wat. Vorige maand werd Restaurant KITA in Hendrik-Ido-Ambacht getroffen door een hevige brand die groteschade veroorzaakte. Nu heropent horecamagnaat Bjorn van Dijl het restaurant. Dat heeft Van Dijl goed gedaan: hij opent ook een terras naast het restaurant. Dat is goed nieuws voor de terrasjesbezoekers in het dorp. Dat meldt BN de Stem.

De bouwtekeningen lagen nog op tafel toen het noodlot toesloeg. De restaurants Il Mercato en KITA van Bjorn van Dijl in Hendrik-Ido-Ambacht waren nog maar een paar maanden geopend toen de brand uitbrak in Il Mercato, die oversloeg naar het naastgelegen restaurant van de horecaondernemer. Het beeld zit nog in het geheugen van Van Dijl gegrafeerd. Des te meer vechtlust die bij hem werd aangewakkerd om er weer wat van te maken.

Steentje bijdragen

Dat gold niet alleen voor Van Dijl zelf. Ook zijn vrouw en personeel waren vastberaden om het restaurant snel te heropenen. De ondernemer zegt dat zij ‘dag en nacht’ bezig zijn geweest om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. En dat heeft succes gehad. Het restaurant is inmiddels al een week geopend.

Grondige aanpak

Er is veel gebeurd tijdens de restauratie. Zo zegt Van Dijl dat de banken opnieuw zijn bekleed en dat het plafond opnieuw is gespoten. “Alles is schoongemaakt. De toiletten zijn compleet vervangen, net zoals het afzuigsysteem in de keuken. Het mooiste is het terras dat nu naast het restaurant pronkt.

Opening uitgesteld

In tegenstelling tot KITA, blijft Il Mercato de komende tijd nog gesloten. Dit pand heeft de meeste schade opgelopen na de brand. “Het restaurant is eigenlijk gewoon verloren, klaar. De schade is groot”, aldus Van Dijl. Hij is niet zeker wanneer deze weer open gaat, maar hij verwacht dat het ergens rond juli zal zijn.