Opnieuw Michelinrestaurant failliet

Door Nationale Horecagids
2 min
Er is weer een Michelinrestaurant minder in het land. Ondanks een vermelding in de prestigieuze restaurantgidsen Michelin Gids en Gault&Millau, is restaurant Van der Dussen in Delft failliet verklaard. Van der Dussen was al sinds februari gesloten, meldt de Ondernemer.

Vanaf augustus 2022 stond chef Robert van Ede aan het roer in de keuken van Van der Dussen in Delft. Het restaurant was opgenomen in zowel de gids van Michelin als die van Gault&Millau. Het faillissement van het restaurant werd op 9 mei door de rechter uitgesproken. Volgens de curator was de aanleiding van het faillissement een personeelstekort en ziekte van de eigenaar.

De curator hoopt binnen een paar weken meer duidelijkheid te kunnen geven over een mogelijke doorstart van het restaurant. Hij stelt dat het mooi zou zijn als het restaurant weer open kan gaan. “Als je er morgen het licht aan doet, kun je meteen weer draaien”, aldus de curator.

De website van het restaurant is nog in de lucht. Op de homepagina staat dat het restaurant ‘wegens omstandigheden voor onbepaalde tijd gesloten’ is.