Utrecht heeft er een nieuw Indiaas restaurant bij: Veg Nation

Door Johanne Levinsky
1 min
Het nieuwe Indiaas restaurant Veg Nation is sinds deze week geopend. De drie vriendinnen die het restaurant runnen hebben ook de foodtruck Indian Dosa Kadai die iedere zaterdag op de markt op het Vredenburg staat. In hun eerste restaurant kunnen gasten er genieten van kruidige en pittige gerechten uit Zuid-India, zoals een pannenkoek gemaakt van rijst en linzen genaamd dosa. En zoals de naam al suggereert: al het eten is vegetarisch of veganistisch. Dit meldt Indebuurt Utrecht. 

Klanten kunnen zelf kiezen hun pittig hun gerecht is. Daarbij hebben ze de keuze uit getallen tussen de nul en tien. “We hebben veel klanten die voor tien kiezen.”

Chefs uit India

Veg Nation zit aan de Sint Jacobsstraat 323 in Utrecht en is van woensdag tot en met zondag geopend van 11.30 uur tot 23.00 uur. De jonge onderneemsters staan nu nog zelf in de keuken, maar vliegen binnenkort chefs over uit India. Zodra die er zijn en alle kennis is overgedragen, gaat het restaurant zeven dag per week open. De foodtruck blijft iedere zaterdag op Vredenburg staan.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky