Dit restaurant heeft maar liefst 172(!) kroonluchters

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
Je leest het goed, in dit restaurant hangen echt meer dan 170 kroonluchters aan het plafond. Dolle Diva in Amersfoort heeft flink uitgepakt. Boven de bar hangt ook nog eens een schilderij van Banksy, een zeer bekende Britse graffitikunstenaar. Als je hier binnenstapt denk je direct: dit moet ik filmen. Dat meldt de Ondernemer.

Het is een groot contrast met de horecazaak die voorheen in het pand aan de Amersfoortse Groenmarkt zat. Voorheen was dat café ’t Nonnetje, een bruin café waar op gezette tijden de toppers van de Nederlandse jazz kwamen optreden en waar festival Flirting With The Blues zijn beroemde afterparties hield.

De horeca in het pand heeft een 180-graden ommezwaai gemaakt. Drie jaar na de sluiting van ’t Nonnetje opent Dolle Diva: een over the top bar waar je oesters kunt eten en die vervolgens wegspoelt met daverende cocktails.

Filmen

De eigenaar van Dolle Diva is Luc Dielissen. Hij is de eigenaar van twee restaurants in Harderwijk en aan de Groenmarkt, onder de naam Dikke Dirck. Hij geeft aan dat mensen vaak gelijk hun telefoon pakken om Dolle Diva te filmen. “Mijn vader zei altijd: ‘Als dat gebeurt, zit je goed’.” Nadat hij de Dikke Dircks had opgezet, verlangde de horecaondernemer naar meer. Toen ’t Nonnetje ging sluiten, zag hij daar een mooie kans. Die heeft hij met beide handen aangenomen.

Inspiratie

Hoe kom je nou op zo’n extravagant interieur? Volgens Luc kwam de inspiratie voort uit een bezoek aan Londen. Hij vertelt dat hij daar met de familie naartoe ging voor een vakantie. De ondernemer stelt dat ze in Londen altijd voorlopen op het gebied van interieur en ontwerp. Daar heeft de ondernemer rondgelopen en genoteerd wat hem opviel. Zo is uiteindelijk het ontwerp tot stand gekomen.

In het restaurant kookt chef-kok Mark van Beugen. Hij staat ook in de Dikke Dircks achter de pannen. De gerechten hebben voornamelijk Aziatische invloeden, zoals black cod met miso, risotto met shiitake en er wordt ook sushi geserveerd. Daarvoor is een speciale sushimeester ingevlogen. Maar in de basis komt het in Dolle Diva neer op kleine gerechtjes en de chef noemt het meer een ‘fusion-keuken’.

Wow-factor

Natuurlijk kunnen gasten hier ook een drankje drinken. Maar een gewoon biertje of spa rood zul je niet op de kaart vinden. Op de kaart vind je dranken zoals cocktails en mixdranken. Geen Hertog Jan maar een Red Panther Pornstar of een Pink Diva. Volgens Luc is Amersfoort klaar voor een zaak als Dolle Diva. “We zijn een stad van 160.000 inwoners. Op dit moment vluchten Amersfoorters de stad uit als ze wat willen beleven. Wij willen hier een wow-factor creëren.”

Door: Nationale Horecagids