Noord-Hollands restaurant kreeg bijzondere Amerikaanse gast op bezoek

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De werknemers van Restaurant 1612 wisten dat er een speciale Amerikaanse gast naar het restaurant zou komen. Maar toen zij maandag zagen wie deze gast was, hadden zij niet bedacht dat het om deze man ging. Ineens wilde Barack Obama een ‘doodgewone geitenkaassalade en een groene ice tea’ bestellen. De oud-president van de Verenigde Staten hield een lezing in Amsterdam en had dus een plekje nodig om wat te eten. Dat deed hij bij Restaurant 1612, meldt NOS.

Voorafgaan aan het bezoek kwam een vijftal beveiligers bij het restaurant om te vragen of er nog plek zou zijn. Zij zeiden volgens bedrijfsleider Micka van Westen dat het om een ‘heel belangrijke Amerikaanse persoon’ ging. Vervolgens moest Van Westen de vluchtroutes laten zien en werd de tafel opgediend. Toen wist hij nog niet om wie het ging.

Op de dag van de reservering verschenen er zeven grote zwarte auto’s het terrein van het restaurant op. De belangrijke Amerikaanse persoon die uit de auto stapte was Barack Obama. “Het was een grote eer. Hij is zo vriendelijk en aanspreekbaar als je zou verwachten. Precies als op tv.”

Van Westen vertelt dat Obama hier al met Koningsdag was. Daarover zou hij hebben gezegd “I’ll leave it at that”. Zijn bezoek duurde ongeveer anderhalf uur. Daarna moest de oud-president naar de Ziggo Dome in Amsterdam om een lezing te geven. Wel gaf de beveiliger van Obama het restaurant nog een ‘Amerikaanse fooi’.

Door: Nationale Horecagids