La Nostra Gigi van Benjamin van Roekel opent in de Pijp in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Ondernemer Benjamin van Roekel heeft zijn eigen restaurant geopend aan het Marie Heinekenplein in de Pijp: La Nostra Gigi. In het restaurant hanteert Van Roekel een shared diningconcept met Italiaanse gerechten. Ook kunnen gasten aan de bar of op de lounge plaatsnemen voor een drankje met hapjes. Will Erens van Too Many Agencies heeft het kleurrijke uiterlijk van het restaurant gerealiseerd in samenwerking met Goesten & Goesten. Dat meldt Entree Magazine.

Van Roekel geeft aan dat hij graag een duidelijk concept wil neerzetten waarin gasten zich thuis voelen. Hij wil een plek creëren waar men ‘elke dag van de week terechtkunnen voor een gezellige ervaring’. Benjamin werkt inmiddels al acht jaar in de horeca en heeft met succes verschillende restaurants in binnen- en buitenland gerund. De ondernemer werkt sinds 2020 in Amsterdam en gaat daar nu ook zijn eigen restaurantconcept openen.

Interieur

Interieurontwerper Will Erens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnenkant van het restaurant. De ontwerper heeft met een ‘eclectisch Italiaanse seventies dolce vita’-ontwerp geprobeerd het Italiaanse karakter van het restaurant extra te benadrukken. Hij koos voor een weelderig karakter met veel kleuren en een uitgesproken interieur.

Dit deed hij in samenwerking met Goesten & Goesten, een meubelbedrijf dat zich specialiseert in gebruikt en nieuw meubilair. De eigenaresse, Monique Goesten, geeft aan dat zij een combinatie van nieuwe en gebruikte meubels gebruiken. De granieten tafelbladen zijn bijvoorbeeld hergebruikt, net zoals de chesterfieldbank van zes meter lang. Goesten zegt dat het terras wel helemaal nieuw is, evenals de barkrukken en verschillende andere meubelstukken.

Livemuziek

Elke zondag kunnen de gasten van La Nostra Gigi genieten van livemuziek met wisselende artiesten. Door het jaar heen zullen er ook thema-avonden worden gehouden, zoals champagnefeesten in de zomer, enge events in de herfst en galafeesten in de winter.

Door: Nationale Horecagids