Buurman klaagt over Bredaas restaurant vanwege diverse vormen van overlast

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Ondanks alle maatregelen om overlast te voorkomen, voelt een buurman van restaurant Lucy Chang in Breda zich geroepen om continu te klagen over overlast. Hij heeft ook bezwaar gemaakt tegen de vergunning die hiervoor is afgegeven, vanwege geluids- en geuroverlast en verkeerd geparkeerde fietsen. Eigenaar Peter Michaels snapt er niets van. Dit meldt de Gelderlander. 

Volgens Michaels hoort hij nooit iets van andere buren. Er is slechts één man die klaagt en hij doet het onophoudelijk. En dat terwijl een horecagelegenheid in het pand aan de Ginnekenweg niet nieuw is. Voorheen zat er jarenlang een Italiaans restaurant in. Voor de komst van Lucy Cang stond het pand ongeveer anderhalf jaar leeg. Sinds de opening blijven de klachten binnenkomen, waaronder over de geparkeerde fietsen.

Sandwichbord

Michaels heeft daarvoor een sandwichbord geplaatst waarop hij gasten vriendelijk verzoekt de fietsen netjes te parkeren. Maar zo’n bord staat volgens de politie in de weg. Inmiddels is wel duidelijk dat de hele straat kampt met overlast door geparkeerde fietsen, dus daarom is er een voorstel gedaan voor het stallen van fietsen. Restauranteigenaar Michaels vreest echter dat dezelfde of meer bewoners straks weer gaan klagen over het verminderde aantal parkeerplekken aan de Ginnekenweg.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky