Restaurant van bierbrouwer Two Chefs Brewing is failliet

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De foodbar in Amsterdam Zuid van de ambachtelijke bierbrouwer Two Chefs Brewing is failliet verklaard. Ondanks de lovende recensies, stond het fine-dining restaurant er financieel niet sterk voor. In 2021 zakte het eigen vermogen van de zaak naar 1,2 miljoen euro negatief. Een technisch faillissement, waar nu dus een definitief faillissement van is gemaakt. Dit meldt RTL Nieuws. 

Over de oorzaken van het faillissement is nog niet veel bekend. Eigenaren Martijn Disseldorp en Sanne Slijper zijn niet bereikbaar en de curator kan alleen aannames zoals corona, inflatie en kostenstijgingen delen. Gelukkig zijn er volgens de curator genoeg kansen voor een doorstart. Two Chefs Foodbar ligt op een goede locatie en heeft een hip interieur. Ze roept belangstellenden op zich alvast te melden.

Two Chefs Brewing

In 2012 startten Disseldorp en Slijper met Two Chefs Brewing. Destijds probeerden veel nieuwe brouwerijen naam te maken en hen lukte dat in Amsterdam. Via een crowdfundingactie wisten ze in 2016 300.000 euro op te halen, waarmee ze een eigen brouwerij konden bouwen. In 2022 haalden ze met een andere actie nog eens 1 miljoen euro op, waarmee de ondernemers hun productie wilden verdubbelen en internationaliseren.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky