Doloris opent volgend jaar nieuw kunstdoolhof in Utrecht met horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Joep van Gorp gaat in 2024 een nieuwe vestiging openen van het kunstdoolhof. Hij gaat dit doen in Utrecht. De eerste vestiging staat in Tilburg, die in korte tijd erg populair werd en diverse prijzen won. Er komt ook horeca in het kunstdoolhof. Niet alleen Van Gorp is eigenaar, ook horecaondernemers Jaap van Ham, Bart Kolen en Matthijs Verhagen zijn mede-eigenaren van het restaurant. Dat meldt Entree Magazine.

De oprichter wil van de vestiging in Utrecht een ‘2.0-versie’ van het kunstdoolhof maken. Dit doet hij in samenwerking met Utrechtse kunstenaars. Hij geeft aan dat het doolhof twee keer zo groot wordt als die in Tilburg en dat bezoekers straks ‘eindeloos kunnen ronddwalen’ in het doolhof. De organisatie is naast het kunstdoolhof ook druk bezig met horeca voor de vestiging. Die zal worden uitgebaat door ondernemer Jaap van Ham. Hij is onder meer eigenaar van de Tilburgse zaken Café Polly Maggoo, Pannenkoekenfabrique Het Ketelhuis, Café Bakker, Doloris’ Rooftop en Papa Jim Sportsbar.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het nieuwe doolhof gestart. Die komt te staan in een oude industriële hal, waar ooit treinen werden onderhouden. Het plan is om in 2024 de deuren te openen.

Over Doloris

Doloris is een beleving waarin mensen zich verdiepen in de wereld van kunst. Er zijn tientallen kamers, waar bezoekers naar binnen kunnen (hun telefoon laten ze liggen bij de ingang). Van Gorp stelt dat het doolhof ‘je verwondering prikkelt’. Hij vergelijkt het met een bergwandeling waarbij de omgeving je continue verrast. “Zonder de verrassing kan je niet verwonderen, daarom laten we zo min mogelijk zien wat er binnen het doolhof gebeurt”, aldus Van Gorp.

Door: Nationale Horecagids