Sterrenchef Syrco Bakker opent twee nieuwe restaurants in Zeeland en Bali

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De sterrenchef Syrco Bakker gaat ergens in de gemeente Sluis een eigen restaurant beginnen. De locatie is nog geheim, maar we weten wel dat hij een monumentaal pand heeft gekocht dat nog moet worden omgebouwd tot een restaurant. Daarnaast komen er ook een atelier met bakkerij en een boerderijwinkel in het pand. Zijn toekomstige vrouw Charlotte Pillen gaat daar de rol van maître op zich nemen, meldt Omroep Zeeland. Maar voordat hij het restaurant gaat openen gaat de chef eerst een jaar naar Bali.

Op dit moment werkt Syrco nog als chef bij Pure C in Cadzand. Daar werkt hij al sinds 2010. Op 29 april zal hij daar voor het laatst zijn koksvest aantrekken. Zijn vertrek bij het tweesterrenrestaurant was al sinds december bekend. Toen liet hij al weten dat hij iets voor zichzelf wou beginnen.

Reis naar Bali

De renovatie van het monumentale pand in de gemeente Sluis zal ongeveer anderhalf jaar duren. Syrco is niet van plan om dit rustig af te wachten, en verhuist tijdelijk naar Bali om daar ook een restaurant te openen.

Restaurant BASÈ

Hoewel hij erg geheimzinnig doet over het restaurant in Zeeland, is er over zijn zaak in Bali al meer bekend. Indonesië is ook geen onbekend terrein voor Syrco, aangezien zijn opa uit Java komt en zijn oma uit Sumatra. Het restaurant dat hij in Ubud in Indonesië gaat runnen heet Syrco BASÈ. De naam is afgeleid van het Balinese woord voor kruiden, maar ook van het Engelse woord voor basis. Bakker: “Met andere woorden, ik keer terug naar mijn wortels en zal die verder laten groeien in de vruchtbare Balinese grond.”

Door: Nationale Horecagids