Eigenaar De Witte Olifant gooit het over andere boeg: horecapand tegen de vlakte

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Eigenaar Jan Braam van het bekende horecapand de Wolfshoeve, nu herberg De Witte Olifant, gaat zijn zaak slopen en laat er een appartementencomplex voor in de plaats komen. De Witte Olifant is sinds december 2022 gesloten vanwege een aanhoudend tekort aan personeel. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

De situatie omtrent de personeelstekorten gaat niet op de korte termijn verbeteren. Daarom gaat Braam iets anders doen. Dit was ook eigenlijk de langetermijnplanning voor het pand. “Maar gezien de huidige situatie is het raadzaam om deze plannen naar voren te trekken. Op deze manier heeft niemand iets aan het gebouw.”

Wolfshoeve

In 1954 opende de Wolfshoeve de deuren en was het enige hotel in Schoonebeek. De NAM die er olie won, zorgde voor goede omzetten. Maar nadat er in 2006 steeds nieuwe uitbaters terechtkwamen, bleef het bedrijf omvallen. De naam bleef altijd bestaan, tot het pand van Braam werd. Hij breidde het aantal hotelkamers uit en gaf het pand de naam van zijn dinercafé in Klazienaveen: De Witte Olifant.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky