Restaurant/Bar Viejee’s in Gouda sluit per direct de deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Het doet het ondernemerspaar pijn in het hart, maar ze zien helaas geen andere uitweg meer. Op Facebook heeft het restaurant laten weten dat zij per direct gaan sluiten. Het is het gevolg van een stressvolle coronapandemie en opgebouwde achterstanden die niet meer weg zijn te werken.

Hoewel zij tijdens de coronaperiode één van de eersten waren die huis aan huis lekkernijen bezorgde, liepen de kosten als gevolg van de pandemie ook flink op. Zo flink dat het niet meer haalbaar werd voor de ondernemers om deze weg te kunnen werken. “Vervolgens waren het de bijkomende inflatie en de stijgende loonkosten die het nóg moeilijker maakten”, staat in het bericht.

Bar Viejee’s

Het restaurant opende op 29 april 2016, ‘een zonnige lentedag’, en werd feestelijk gevierd. Het was al snel duidelijk dat zowel Jenny Engel en Viktor Tijbout een droom hadden om een horecazaak te openen. Het shared dining concept werd een succes en trok zeven jaar lang niet alleen bewoners uit Gouda, maar ook daarbuiten.

In het bericht geven de ondernemers aan dat zij met veel trots terugkijken op hun tijd in Viejee’s. “De trots en tevredenheid zit hem vooral in het feit dat we velen een fijne avond hebben kunnen bieden. Je bent als restaurant toch een beetje de huiskamer van de stad.” Daarom bedanken Jenny en Viktor hun gasten voor de bezoeken van de afgelopen jaren. “Ook zijn we altijd super trots geweest op het team. Een fijne werkplek creëren voor het personeel hebben we altijd erg belangrijk gevonden. We willen alle medewerkers daarom ook enorm bedanken voor hun inzet en wensen iedereen een mooie toekomst toe.”

Toekomstplannen?

Het duo geeft aan dat zij het ‘zeker niet uitsluiten’ dat zij in de toekomst een nieuw restaurant in Gouda gaan openen. “Met ons hart voor gastvrijheid kijken we terug op een periode waarin we konden doen wat we nog steeds het liefst doen: mensen blij maken.”

Door: Nationale Horecagids