Niet alleen vegan saté maar ook vegan spareribs bij De Beren

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Restaurantketen De Beren gaat verder inzetten op plantaardig. Het was al langere tijd mogelijk om hier een vegan saté te proberen, maar nu gaat de restaurantketen ook veganistische spareribs aan haar gasten bieden. Deze worden gemaakt door De Vegetarische Slager. Dat meldt De Ondernemer.

Het lijkt alsof De Beren overal waar je kijkt de grond uitschiet. Niet raar als je naar de cijfers kijkt: tachtig locaties, vijftig restaurants en dertig bezorgrestaurants. In totaal is dat goed voor 2,6 miljoen volle buiken in de restaurants en 1 miljoen bestellingen aan huis.

Vegan spareribs

Momenteel kunnen gasten van De Beren al kiezen tussen een aantal plantaardige opties, maar nu wordt er ook gewerkt aan plantaardige spareribs. Die zijn, net zoals de saté, in samenwerking met De Vegetarische Slager ontwikkeld. De CCO en franchisenemer van De Beren, Marjolein Mens, geeft aan dat deze enkel bij de bezorgrestaurants verkrijgbaar zullen zijn.

Ook is Marjolein blij om te zien dat mensen steeds vaker voor een plantaardige optie kiezen, maar stelt ook dat ze vleeseters niet wil buitensluiten. Daarom hebben zij een plantaardige variant van de saté en spareribs gemaakt. “We kunnen niet zo veel doen aan het feit dat er veel Bourgondiërs zijn die spareribs en saté komen eten. Die doelgroep kunnen wij nu ook bedienen.”

Door: Nationale Horecagids