Na zes jaar kan restaurant van Jachtslot Mookerheide weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Halverwege juli staat de heropening van het restaurant in Jachtslot Mookerheide in Molenhoek gepland. Het is zes jaar geleden dat de deuren van het restaurant sloten. Nu gaan de exploitanten van Van der Valkhotel De Molenhoek het jachtslot uitbaten, meldt het AD.

Het was een langgekoesterde droom om het gebruik van het jugendstilmonument in de Molenhoekse bossen toegankelijker te maken. Sloteigenaar Natuurmonumenten vervult deze. Dertig jaar lang heeft hier een chique restaurant gezeten, gerund door Hennie van Hout. Aangezien dit niet binnen de gewenste toegankelijkheid paste werden de banden met het restaurant verbroken. Natuurmonumenten wil dat bezoekers de hele dag het restaurant kunnen bezoeken voor lunch, een betaalbaar diner of voor een tosti met koffie en gebak.

Bedrijfsleider Marie-Louise Buckens benadrukt dat het geen Van der Valkrestaurant gaat worden en dat het Jachtslot een ‘eigen karakter’ krijgt. Daarnaast zal er veel met duurzame en lokale producten gekookt worden, voegt ze toe.

Toegankelijk voor iedereen

In het pand komt ook een expositieruimte. Het idee is dat de eerste tentoonstelling gaat over de geschiedenis en verbouwing van het restaurant. Vanaf het najaar kunnen bezoekers vrij door het grootste deel van het gebouw rondwandelen. Het kan daarentegen wel voorkomen dat er een aantal ruimtes niet toegankelijk zijn omdat deze gebruikt worden.

Door: Nationale Horecagids