OM eist 15 jaar cel voor moord op restauranthouder

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

ARNHEM (Novum) - Justitie in Arnhem heeft woensdag vijftien jaar gevangenisstraf geƫist tegen de 39-jarige Hovhannes S. De verdachte uit Nijmegen staat terecht voor de moord op de 24-jarige Nijmeegse restauranthouder Nicky Man. Een tweede verdachte, de 32-jarige Rufat Z., moet volgens justitie worden vrijgesproken van de moord.

Z. wordt wel vervolgd voor het wegmaken van het lijk en wietkweken. Het OM eiste twaalf maanden celstraf tegen hem. Omdat hij die straf al heeft uitgezeten, moet hij direct vrijkomen, vindt justitie.

Het slachtoffer werd 11 maart vorig jaar door voorbijgangers dood aangetroffen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Volgens het OM was de 24-jarige restauranthouder de vorige avond doodgeschoten in een loods op een industrieterrein in Nijmegen. In de loods, die Z. gebruikte als wietkwekerij, werd onder meer bloed van het slachtoffer aangetroffen. Het OM stelt dat Man door S. werd gedood omdat de verdachte schulden had bij het slachtoffer. S. ontkent overigens de restaurateur te hebben gedood.

Man werd volgens justitie van dichtbij met twee kogels in het hoofd geschoten. Zijn bloed werd onder meer aangetroffen op de geluiddemper van het pistool waarmee hij gedood werd. Op het moordwapen werd ook dna gevonden van de 39-jarige verdachte. Op het lichaam van Man, zijn broek, onderbroek en schoenen werd ook dna van de verdachten gevonden. Het duo stelt regelmatig contact met Man te hebben gehad. Via die ontmoetingen zou het dna op het slachtoffer terecht zijn gekomen.

De uitspraak van de rechtbank in Arnhem wordt over twee weken verwacht.