Nijmeegse restauranthouder door hoofd geschoten

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

NIJMEGEN (Novum) - De 24-jarige Nijmeegse restauranthouder Nicky Man werd van dichtbij met twee kogels door het hoofd geschoten. Dat bleek woensdag tijdens het proces tegen de twee verdachten.

De twee, Hovhannes S. (39) en de 32-jarige Rufat Z. staan bij de rechtbank in Arnhem terecht voor de moord op Man. Z. staat ook terecht voor wietkweken. Volgens justitie kreeg Man van dichtbij twee kogels door zijn hoofd. Zijn bloed werd later onder meer aangetroffen op de geluiddemper van het moordwapen. De verdachten ontkennen de restauranthouder te hebben vermoord.

Het slachtoffer werd vorig jaar in de nacht van 10 op 11 maart door voorbijgangers dood aangetroffen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Volgens het OM was de 24-jarige restauranthouder die avond tussen 20.00 en 21.00 uur doodgeschoten in een loods op een industrieterrein in Nijmegen. In de loods, die de 32-jarige verdachte zou hebben gebruikt als wietkwekerij, werd onder meer bloed van het slachtoffer aangetroffen.

Ook werd dna van het duo op onder meer de broek, onderbroek en schoenen van het slachtoffer aangetroffen. De verdachten stellen regelmatig contact met Man te hebben gehad. Via die ontmoetingen zou het dna op het slachtoffer terecht zijn gekomen.

Het OM maakt later in de middag de strafeis tegen de twee bekend.