Tante Pietje wil na verwoestende brand met miljoen aan schade in juli weer open

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is nog geen twee maanden geleden dat bistro Tante Pietje in Den Bosch werd getroffen door één van de grootste nachtmerries van horecaondernemers. Een grote brand woedde in het pand aan de Korte Putstraat in ’s Hertogenbosch met een miljoen euro aan schade. De verwachting was dat de zaak voor een jaar moest sluiten, maar eigenaar Kees Lankhaar heeft andere plannen, meldt het Brabants Dagblad.

Lankhaar geeft aan dat het nog een beetje naar brand ruikt. Dat is toch echt een understatement. Het lijkt er eerder op alsof er vorige week nog een brand heeft gewoed in de bistro. Toch is het ondertussen al bijna twee maanden geleden. De oorzaak van de brand was kortsluiting in een droger op de eerste verdieping. Die veroorzaakte de desastreuze brand die wonder boven wonder beperkt bleef tot Tante Pietje.

Open in juli

Alhoewel de aannemer aangeeft dat er op 1 augustus weer gewerkt kan worden in de bistro, heeft Lankhaar andere ambities. Hij wil de zaak in juli weer openen. En daar is hij zo verzekerd van, dat hij vanaf 10 juli al personeel heeft ingeroosterd en gasten ook vanaf deze datum een reservering kunnen plaatsen.

Personeelsuitjes

Omdat het personeel thuis zat na de brand, heeft Lankhaar een aantal uitjes georganiseerd. “Zo blijven we elkaar zien en blijven zij ook betrokken bij Tante Pietje. Straks hebben we ze namelijk weer keihard nodig”, zegt Lankhaar tegen BD. Ze hebben verschillende workshops bijgewoond en zijn samen naar voetbalwedstrijden geweest.

De eigenaar geeft aan dat hij erg uitkijkt naar de heropening en er echt naartoe leeft. Hij stelt dat het zelfs bijna voelt alsof hij een nieuwe zaak gaat openen.

Door: Nationale Horecagids