Wagamama sluit WHOA-akkoord voor herstructurering

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Restaurantketen Wagamama heeft een akkoord kunnen sluiten met de schuldeisers. De negen restaurant tellende keten kwam tijdens de coronapandemie in de financiële problemen. Dit had als gevolg dat een aantal vestigingen zijn gesloten. Nu heeft de keten een akkoord bereikt en lijkt een faillissement voorkomen. Dat meldt de Ondernemer.

De keten heeft restaurants in onder andere Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Tijdens de coronaperiode is het bedrijf ‘erg verliesgevend’ geweest en ook vorig jaar worstelde Wagamama met de gestegen energiekosten, loonkosten en duurdere grondstoffen. Volgens de keten is de omzet van dit jaar wel weer ‘op het gewenste niveau’ en is de bedrijfsvoering weer winstgevend. Echter kampt Wagamama nog met een grote schuldenlast.

Om die reden heeft Wagamama een beroep gedaan op het WHOA-akkoord. Dit is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Deze is door de rechter goedgekeurd en het helpt een bedrijf om een faillissement te voorkomen door de schulden te herstructureren. Om deze herstructurering mogelijk te maken hebben aandeelhouders de keten financieel ondersteund. Dit voorkomt ook een ontslagrond in het bedrijf, geven zij aan.

Door: Nationale Horecagids