Broedende vogel veroorzaakt schoorsteenbrand bij Amstelveens restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De brandweer in Amstelveen is dinsdag urenlang bezig geweest met een hardnekkige schoorsteenbrand bij brasserie Paardenburg. Het bleek dat er een vogel in de schoorsteen aan het broeden was. Het is niet de optimale plek voor de vogel en het bleek ook dat het nest de oorzaak van de brand was. Vaak zijn schoorsteenbranden snel onder controle te krijgen, maar deze keer werden de brandweerlieden lang beziggehouden, meldt NH Nieuws.

Rond 13.15 uur op dinsdagmiddag werd de brand opgemerkt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam. Toen bleek dat het blussen geen gemakkelijke taak zou worden: de brandweerlieden waren om 15.30 uur nog steeds bezig met het blussen. Dit vertelt een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Er zijn geen slachtoffers gevallen. Daarentegen is het restaurant wel enige tijd ontruimd uit voorzorg. Het ging volgens de woordvoerder om hoogstens vijf mensen. De eigenaar, Gijs Numan, was aanwezig in het restaurant en gaf aan dat de bezoekers het pand om een rustige manier verlieten.

Het restaurant heeft enkel wat roet- en waterschade opgelopen. De eigenaar vertelde dat er inmiddels al weer mensen aan het eten zijn. Ook is het nest in de schoorsteen inmiddels opgeruimd.

Door: Nationale Horecagids