Foodtruck en strandpaviljoen voor nieuw Hoorns stadsstrand

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het stadsstrand in Hoorn is nog in aanleg, maar nu al zijn er plannen bekend voor de horeca langs het water. Zo krijgt het strand niet alleen een strandpaviljoen en deze wordt aangevuld met een foodtruck. Ondernemers Mansur Mihanpour en Elle Mol zijn gaan de zaken runnen. Dit meldt NH Nieuws.

Elle Mol is al actief in de horeca. Zo is zij de eigenaar van Sportcafé Zwaag en café De Harmonie. Zij ziet het strandpaviljoen al helemaal voor zich. Daarentegen zegt ze tegen NH dat ze nog niet helemaal uit zijn over de naam. Mol geeft aan dat zij daarvoor de hulp van een reclamebureau hebben ingeschakeld. Maar omdat de plannen nog wat verder in de toekomst staan, hebben ze nu nog genoeg tijd om er rustig over na te denken.

Mihanpour heeft een mobiel verkooppunt bij winkelcentrum De Korenbloem in Zwaag. Dit jaar mag hij starten met zijn foodtruck, die het hele jaar open mag blijven. Het paviljoen komt iets later, die staat gepland haar deuren te openen in het voorjaar van 2024.

Werkzaamheden

Het plan van Mol is om haar paviljoen het hele jaar open te houden. Gasten kunnen hier gaan lunchen of dineren, maar feesten en vergaderingen zijn straks ook mogelijk. Daarnaast wordt er nu druk gewerkt aan parkeerplaatsen, maar ook aan sportvelden die naast het strand moeten komen. Om te voorkomen dat zand wordt weggeslagen zijn er al een uitkijkbult en strekdammen aangelegd.

Wanneer het project klaar is, is er een één kilometer stuk strand dat in eerste instantie is bedoeld voor dijkversterking, maar waar ook op gerecreëerd kan worden. De hoop is dat in juli de eerste helft van het strand klaar is, tot aan de uitkijkbult. De andere helft moet medio volgend jaar klaar zijn.

Door: Nationale Horecagids