Wederom protesten tegen foie gras bij Utrechts restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De afgelopen maanden zijn de activisten van Active for Justice bezig met een serie protesten tegen foie gras, oftewel vervette ganzenlever. Deze Franse delicatesse wordt vaak op onethische wijze gewonnen, door de ganzen dwangmatig teveel voer te geven. De actievoerders zijn ditmaal bij het Utrechtse restaurant Cantina di David gaan protesteren. Eerder was hun actie al succesvol, toen een ander restaurant uit Utrecht de foie gras van het menu haalde, meldt RTL Nieuws.

Voordat de protesten bij Cantina di David begonnen heeft het restaurant aangegeven dat ook zij de ganzenlever van het menu zullen halen. Toen dit niet het geval bleek te zijn, kwamen de actievoerders naar het restaurant om hen eraan te herinneren dat zij een belofte hadden gemaakt.

De demonstranten brachten spandoeken mee met leuzen als ‘Stop dierenleed. Boycot foie gras’ en hingen deze aan de gevel van het restaurant, boven de ingang.

Eerdere protesten

In januari is de protestgroep al eerder bij een restaurant geweest: toen werd Bistronome des Arts onder vuur genomen. Zes deelnemers van de protesten zijn daarna door de rechter schuldig verklaard. De rechter vond de actie ‘intimiderend’, maar omdat zij voor langere tijd op het politiebureau werden vastgehouden gaf de rechter hen geen straf.

Door: Nationale Horecagids