Restaurant Contrast opent haar deuren op een oud vrachtschip in Amsterdamse haven

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Tussen de schepen in de NDSM-werf in Kaap de Groene Hoop gaan de deuren van een nieuw restaurant open. Op de Amsterdamse werf vind je tussen de schepen restaurant Contrast op een oud vrachtschip. Daar kunnen gasten kunst en eten ervaring op een drijvende boot. Dit meldt Entree Magazine. 

Restaurant Contrast is gebouwd op een oud vrachtschip in de haven Kaap de Groene Hoop. Wanneer je het paviljoen binnenstapt zie je direct het grote, open en asymmetrische restaurant. Het schip is aan de voorkant voorzien van een terras met uitzicht over het IJ. In de boot is naast het restaurant ruimte voor kunstexposities en -installaties, maar ook voor optredens en evenementen.

Lokale en duurzame producten

In Contrast wordt enkel gekookt met lokale en duurzame producten. De keuken is gebouwd in het voormalige stuurhuis van het schip. De gerechten die de chef hier bereidt zijn afhankelijk van de oogst van boeren en wat de vissers te bieden hebben. Duurzaamheid staat ook op de drankenkaart: daar vind je natuurwijnen en gedistilleerde dranken van Nederlandse bodem.

Door: Nationale Horecagids