Restaurant Fris in Haarlem heeft nieuwe eigenaren

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Per 1 maart heeft de oud-eigenaar van Restaurant Fris in Haarlem, Rick May, de zaak overgedragen en gaat de chef-kok zich storten op restaurant Bodega, één van zijn andere zaken. Volgens hem komen in dat restaurant de ‘liefde en passie voor de Spaanse eetcultuur’ van hemzelf en zijn vriendin terug, zo meldt ChefsFriends.

De chef-kok zegt tegen ChefsFriends dat hij het tijd vindt voor een nieuw hoofdstuk,. Hij runt Restaurant Fris al voor meer dan achttien jaar en het restaurant ‘verdient eigenaren die hier zelf staan’. Daarom heeft hij het restaurant overgedragen aan zijn chef-kok Eddie Meijboom en de gastheer Julius Wever.

Van één naar vijf zaken

May is in de afgelopen jaren veranderd van een chef-kok naar een ondernemer. Ook is zijn portfolio uitgebreid van één naar vijf horecazaken. Daar komt meer ondernemen bij kijken. Hij geeft aan dat hij het koken mist en hier gelukkig op tijd achter is gekomen.

Nu hij het beheer van Fris niet meer op zich hoeft te nemen, opent dat de deur naar de keuken van restaurant Bodega. May gaat Bodega runnen met zijn partner.

Fris

Op 2 maart opende Fris opnieuw haar deuren onder leiding van de nieuwe uitbaters Eddie en Julius. Die ‘kunnen niet wachten’ om aan de slag te gaan en hun gasten kennis te laten maken met de Franse cuisine met Aziatische invloeden.

Daarom heeft het ondernemers duo een speciaal kennismakingsmenu opgesteld om de opening te vieren. Deze kost 70 euro per persoon en gasten krijgen er een glas bubbels bij van het huis.

Door: Nationale Horecagids